Jump to content
Division-M Community
trpltongue

Pooled drive moved from USB to SATA - big problems

Recommended Posts

Hi all,

I have a pool setup and one of the disks is a seagate 3TB external drive.  Today I shucked the drive and connected it to a SATA6 PCIx card that I added to my PC.  Unfortunately, when I rebooted, DB freaked out and put the pool into offline mode.  Now it shows the drive as being "offline".  In the attached screenshot you can see the drive in offline mode.  It's also the blank name drive at the bottom of the pic, shown as being outside the pool.

The drive shows up in Windows "disk Management" snap-in, but it shows the following:

1) 350GB healthy primary partition

2) 1.7TB Unallocated partition

3) 750GB Unallocated partition

I'm not really sure what can be done here, other than putting the drive back to USB :(

DM_screen.JPG

DB_Client.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m a bit hesitant to try to switch any of the other drives around now.

I switched it back to USB and it’s still not recognized :(

Now I’m running recovery software to see if I can get the data off.

Not sure why the drive wasn’t recognized when I removed it from the pool and switched it to the SATA port. That was the most disappointing thing.

I did connect a different drive that had data on it already (not from drivebender) and it showed up just fine so I don’t think it’s the card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...